Nå framgång i livet genom att må bra i det du gör

57-6-1-framgang-i-livet-ma-bra-motivation

Alla vill vara lyckliga. Det är ingen som planerar att vakna upp en dag och känna sig missnöjd här i livet. Men ibland så är det omständigheter som får dig att tappa sugen. Du kanske blir fast i ett jobb där du egentligen inte trivs. Det blir tungt att gå upp varje morgon och du känner dig kanske håglös.

För att ha framgång i livet så är det dock viktigt att må bra. Att trivas med det du gör. Du kanske inte alltid kan förverkliga alla dina drömmar och jobba med det du älskar, men det är värt en funderare. Många har lagt helt om och lyckats vända sina liv till det bättre. En stor hjälp kan vara inspirationsdagar.

Låt dig inspireras av andra

Att gå på inspirationsdagar eller möten kan bli en vändpunkt. Här får du höra proffsen tala om positivt tänkande och hur du ska satsa på dig själv. De kan hjälpa dig se hur du kan förändra ditt tänkande, och därmed skapa en bättre situation för dig själv. Ibland handlar det bara om att byta ut ett negativt eller nedbrytande sätt att se på saker mot ett mer uppbyggande. Programmet till Stora Inspirationsdagen den 2 juni finns här.

Dessa inspirationsdagar är något som alla borde ha en chans att delta i. Det är inte för inte som biljetterna säljs ut snabbt. Många arbetsplatser bokar in sina anställda för att ge dem en knuff i rätt riktning. Annars kan man gå själv, gärna med några kompisar. För det är inte bara fråga om att lyssna på trevliga ord en dag. Utan sedan ska du gå hem och praktisera. Då kan det vara bra att vara flera, att kunna bolla tankar och möjligheter mot varandra. Den viktigaste personen är du, men det är bra att kunna inspireras av andra.

57-6-2-inspiration-motivation-framgang

Ett positivt liv

Ibland måste du bryta upp och byta jobb för att kunna vara lycklig. Vissa arbetsplatser ger dig inte möjlighet att uppnå din fulla potential och du är inte glad. Andra gånger så kan det räcka med att hitta din inre person. Att ändra inställning och lära sig vad som är viktigast i livet. Detta kan ge det lyft som behövs. Paolo Roberto är en av föreläsarna och mer om honom finns att läsa här.

Genom att lära känna dig själv och hur du fungerar så kan det bli lättare att må bra i det du gör. Du kanske lär dig att säga ifrån, att inte bara acceptera allt som andra säger. Eller så är det tvärtom, du blir inspirerad till att hålla tyst ibland. Att du är lika mycket värd som alla andra men inte behöver påpeka det hela tiden. Allt detta kommer att göra din situation bättre och du har större chans att trivas. Om att hitta glädjen och låta sig inspireras kan du läsa om på Kandidatas hemsida.

Leva ett framgångsrikt liv

Du kan göra mycket med bara viljekraft. Men i längden så blir du trött och inte lika produktiv. Om du istället sysslar med något som du trivs med så kommer du faktiskt automatiskt att vara framgångsrik. Göteborgs-Posten skriver här om hur du når framgång genom att må bra i det du gör. Detta visar på hur viktigt det är att hitta sig själv och verkligen förstå vad det är som gör att du mår bra.

För alla är inte likadana. Men alla har behov av motivation och inspiration. Det dessa föreläsningar och böcker ofta handlar om är att lära känna sig själv. Att se vad man tycker om, vilken sorts människa du är. Vad det är som gör dig lycklig. En del vill ha ett jobb där de kan ge allt, deras karriär är det viktigaste i livet. Andra vill jobba med människor, de trivs med att hjälpa andra och den delen är grundläggande för att de ska trivas.

Just därför så är det så viktigt med inspiration. Den gör så att du vill ta tag i vardagen och analysera den. Du kanske redan känner dig själv och håller på med något som du tycker om. Men de flesta kan göra små justeringar så att det blir ännu bättre. Eller så är det dags att bryta upp och sadla om. Söka nytt jobb eller i alla fall ta upp diskussionen om dina arbetsuppgifter. Så här sporrar en inspirationsdag människor att starta eget enligt ett inslag från Sveriges Radio.

People lifting barbells in crossfit gym

Kommunikation på arbetsplatsen

De flesta arbetsgivare månar om sina anställda. Det tillhandahålls olika förmåner som är en indikation på att de insett värdet av att ta hand om sin personal. Men ibland så räcker inte det här utan du har behov av något mer för att må bra i det du gör. Med hjälp av inspirationsdagar och liknande tilltag kan du komma underfund med vad som fattas. Ju mer du lär känna dig själv desto lättare blir det att se vad du egentligen behöver.

Allt detta är till förmån för arbetstagaren, eftersom du blir mer produktiv. Men ibland så måste du ta tag i det hela och prata med din överordnade. Ni vill det samma, att du ska ha framgång i livet. Din lycka eller tillfredsställande kanske inte ligger allra högst upp på din arbetsgivares lista, men den brukar i alla fall finnas där. Vad de däremot helt säkert lyssnar på är att du blir mer effektiv och produktiv när du trivs.

Vad är framgång?

Att vara framgångsrik är ett relativt uttryck. För alla har sin egen definition på vad framgång är. Hela tiden kommer du därför tillbaka till samma sak-  att lära känna dig själv och vem du är. Vad det är som får dig att fungera och vad som ger dig tillfredsställelse. Inspirationsdagar eller bloggar handlar inte bara om att peppa alla till handling. Det är också viktigt, men inte det enda som fungerar.

När du håller på med något som du tycker om så flyger tiden iväg. Ett par timmar vid symaskinen är ingenting för den som älskar sömnad. Eller en helg ute i skog och mark, trots att det är vått och ryggsäcken är tung. Det känns som en eftermiddag för den som trivs utomhus. Något liknande gäller på arbetsplatsen. Om du trivs med dina sysslor så kommer du att bli mer produktiv. Dagen kommer inte att släpa sig fram utan du märker plötsligt att det är dags för rast. Kanske inte varje dag men tillräckligt ofta för att det ska kännas skönt.

Så inspiration och motivation borde vara en naturlig del av ditt liv. Ta dig tid att gå på inspirationsdagar och att läsa litteratur om ämnet. Analysera dig själv och kom fram till vad du egentligen vill.