Få en lyckligare relation med massage 

Couple Relaxing at a Spa

Det finns mycket du kan göra själv för att må bra, både fysiskt och känslomässigt. För en god hälsa är det grundläggande att äta sunt och motionera regelbundet. Men det finns också en hel del du kan göra för att må bra känslomässigt och i din relation till andra. Speciellt viktigt är detta i familjen. Detta är något som är värt att satsa på och ta på allvar.

Till att börja med är det viktigt att tillbringa tid tillsammans. Göra saker som ni tycker om och gärna sådant som får er att skratta tillsammans. Men var och en på sitt håll kan också arbeta för att relationen ska bli starkare och djupare. Det viktiga är att satsa på varandra och göra allt ni kan för att behålla det band som knöts från början.

Vikten av massage

Massage hör till en av byggstenarna för en lyckligare relation. Egentligen så är det något som kan hjälpa med att rent allmänt må bra. En del tror att massage bara är en lyxig smekning, något du gör på en spa-dag tillsammans med kompisarna. Men massage är en beprövad metod som kan bota och lindar många problem. Vissa har till synes inte någonting att göra med ryggar och muskler. Men i själva verket så är hela kroppen sammankopplad på ett underbart och komplicerat sätt. Du kan gå på massage i Linköping.

Naturligtvis så finns det flera former av massage som är direkt avsedda för muskler och avslappning. Eller som fokuserar på något speciellt som du har behov av. Många som väntar barn, till exempel, kan ha nytta av massage för bäckenbotten och de regionerna. Men även en rent allmänt avslappnande massage som tar bort lite av det obekväma med att vara gravid. Kroppens alla muskler och senor påverkas ju av hormonerna, och då kan det vara skönt med lite hjälp på vägen. Detta kan ha ett direkt positivt inflytande på relationen eftersom du blir lugn och mår bättre själv. Man kan gå på gravidmassage i Linköping.

Må bättre i vardagen

I en relation så är det inte alltid möjligt att göra så mycket roligt tillsammans. Efter en lång dag på jobbet och sedan middag med familjen så är både energin och tiden knapp. Att då börja tänka på sin relation till varandra kan vara det sista du vill göra. Tyvärr är det lätt att hamna i en dålig rutin där du hela tiden lägger din relation till partnern åt sidan. Inte så att alla som jobbar heltid skiljer sig, men det kan ibland vara svårt att riktigt njuta av varandra i vardagen. Speciellt krångligt kan det vara när det finns barn med i bilden. De är oerhört viktiga och ska inte försummas på något sätt. Men alla har begränsat med tid så ofta blir istället relationen till varandra lidande.

Återigen så finns det mycket du kan göra för att bryta den onda cirkeln. Det kan vara dags att skaffa städhjälp, att ha någon som kommer in en eller ett par gånger i veckan för att städa hemmet. Detta kommer att ge både tid men framför allt ork till varandra. Sedan kan ni båda två äta ordentligt och hålla er starka. Gå och träna på lunchrasten någon gång i veckan. Och ta tid till massage efter jobbet en annan dag. Östgöta Correspondenten rapporterar här om hur du kan må bättre med massage.

128-6-2-ma-battre-med-massage

Massage för att må bättre

Det kan låta banalt att massage någon gång i veckan kan förbättra din relation till partnern. Men du ska inte underskatta hur djupt en massage kan gå i kropp och själ. Bland annat så finns det flera olika sorters massage. En del kan få dig att sova bättre, vilket ger dig mer ork. Kanske få dig att sluta snarka så att du inte stör varken dig själv eller någon annan. Sedan finns det massage som stimulerar kroppen att läka sig själv. Om du har ont här och där eller någon gammal skada så kan du bli av med det. Återigen något som kan göra dig gladare och med mer energi.

En del använder dofter och oljor för att massera. De menar att det ger en dubbel effekt och påverkar hela människan. Dagens Medicin skriver i den här artikeln att massage även är bra för psyket. Det kan man förstå när man ser vilka teorier eller filosofier som vissa sorters massage bygger på. Kroppen är en enhet, och vad du gör med dina muskler kan påverka sinnet och resten av dig själv. När du själv mår bättre och har en inre frid så är det också lättare att handskas med vardagens stress. Du kommer att kunna fokusera mer på att dra dig närmare din partner, och er relation kommer att bli djupare.

Göra saker tillsammans

Det skrivs ofta om hur lyckliga par trivs tillsammans. De tycker om att göra små och stora saker i varandras sällskap. Varje dag så ser de till att få i alla fall några minuters kvalitetstid som de kan ägna åt sin relation. Höra lite mer vad som skett på jobbet under dagen. Planera något roligt till helgen eller inför semestern. Ofta är det inte så mycket som ska till för att relationen ska fortsätta att växa till sig. Men det är ingenting du kan lämna åt slumpen utan något som ni medvetet måste jobba på.

Bland de saker som många par tycker om att göra tillsammans är att gå på massage. Det finns speciella paket för två, där fokus inte bara ligger på era kroppar men även på er relation. Ju mer avslappnad du blir i någons sällskap desto närmare känner ni er. Så den där eftermiddagen med massage kan gärna göras som ett par någon gång ibland. Nyheter24 skriver här om hur massage kan ge dig en lyckligare relation.

128-6-3-bra-relation-massage-for-tva-tillsammans

Planera med massage

Det är alltså uppenbart att massage bör vara en del av rutinen, helst varje vecka men i alla fall regelbundet. Massage har visat sig fungera så bra att ett antal arbetsgivare har infört besök av sjukgymnaster på arbetsplatsen. De hjälper de anställda att sitta bättre och ger deras muskler en härlig genomgång. Resultatet är att de blir mer effektiva i sitt arbete och att trivseln ökar. Hur mycket viktigare är det då inte att satsa på din relation med den person du älskar?

Om ni har mycket att göra så kanske planering är nyckeln till att hinna med allt. Skaffa barnvakt någon gång ibland och utnyttja tiden till något uppbyggande för er bägge två. En massage för två kan vara precis vad ni behöver. Det kan bli en uppfriskande omväxling från att gå ut och äta eller se en film på bio.

En frisk kropp och ett sunt förhållande

Det allra viktigaste är dock att ordna vardagen så att relationen får näring. Samtidigt så gäller det att individuellt ta hand om sig själv och vara så stark som möjligt. Tanken är att ha mer energi över till det som är viktigt här i livet. Massage kan hjälpa dig till en friskare kropp, men påverkar även sinnet positivt. Du kommer att må bättre på alla sätt och vis om du satsar på regelbunden massage. Detta kommer helt klart att påverka din relation på ett positivt sätt, eftersom ni då kan ge maximalt till varandra.