Absoluta måsten i Los Angeles

141-6-1-los-angeles-maste-se

Många som kommer till Los Angeles för första gången tycker det är svårt att orientera sig. Det finns så mycket att se och intrycken är många. I tillägg så fullkomligt sjuder staden av bilar och människor. I princip så bor hela Sveriges befolkning i denna stad. Den är absolut unik som stad och mycket inbjudande.

Därför är det viktigare än någonsin att planera ditt besök. Att ta dig tid och se vad som finns, och vad du allra helst skulle vilja göra. För annars är risken den att du använder så mycket tid på vissa saker att du inte hinner med det du egentligen skulle vilja göra. För många så handlar det om att samla på sig en rad med upplevelser och sevärdheter, för att sedan i lugn och ro smälta det hela hemma.

Återupplev dina minnen

Det finns inget bättre än att ha någon liten sak som gör att du kommer ihåg din semester. Speciellt något som gör att du minns alla de där små detaljerna som annars lätt hamnar i bakgrunden. Dofterna, ljuden, någon speciell person, och så vidare. Gärna något som du kan ha framme och som blir en snygg dekoration samtidigt som det är en minnessak. Upplev glamouren i Los Angeles. På https://thehappymaps.com/los-angeles  skapar du din egen unika poster över denna mytomspunna stad.

Egentligen är hela kusten runt omkring Los Angeles värt ett besök. Santa Barbara och Santa Monica är populära och lätta att komma till. Många anser att själva resan längs kustvägen är en upplevelse i sig själv. Har du tid kan du kanske tillbringa en dag eller två på de olika ställena, men annars så får du nöja dig med att se panoramat. Santa Barbara är en vacker plats att ha en unik posterkarta ifrån. Du kan beställa den på https://thehappymaps.com/santa-barbara och minnas din tid i denna Medelhavsinspirerade stad för alltid.

Vad kan du göra i Los Angeles?

Så den vackra kustvägen är något som de flesta ser till att få med sig. Sedan finns det en del andra saker som kommer att ge dig något att minnas. Några få förslag som kanske kan passa dig:

  • Gå till Rodeo Drive och Barneys. Alla som har sett Pretty Woman vet vilken shoppinggata det handlar om. Du kanske inte har råd att handla här, men det är alltid fullt med människor som gör det. Atmosfären är lyxig och du får en chans att se det allra senaste inom modevärlden.
  • Malibu är ett helt kapitel för sig själv, och ligger precis utanför Los Angeles. Fantastiska stränder och bra ställen för att se delfiner eller sälar. Unika vågor för den som tycker om att surfa. Ute på Malibu pier finns det ett antal trevliga matställen med en helt fantastisk utsikt.
  • Griffith park är stället för en lite mer aktiv semester. Här kan du vandra i skog och berg, samt få med dig en fin bild med Hollywood skylten.
  • För en andlös utsikt bör du besöka baren på Ace hotell nere i centrum. De har en takterrass där du kan ta en drink och njuta av den avslappnade stämningen.

Det är inte så långt till Santa Barbara, dit kör du på några timmar. Det samma gäller Santa Monica, det är ännu närmare. Att du spenderat tid i denna kuststad i Los Angeles är något du kommer vilja minnas för alltid. På https://thehappymaps.com/santa-monica  kan du skapa din egen poster över Santa Monica och de äventyr du upplevde där.

Så egentligen är utbudet mycket större än det verkar vid första anblick. Planera därför noga, men se alltid till att ha lite utrymme för att improvisera. Du vet aldrig vem du kommer att träffa eller om det är något särskilt på gång. eftersom det är fråga om Los Angeles så är det möjligheterna stora.

141-6-2-los-angeles-basta-besoket

Aldrig tråkigt i Los Angeles

Det är som sagt inte någon gräns på allt du kan göra i Los Angeles och kringliggande platser. Om du tycker om att se kändisar och den rika eliten så brukar det aldrig vara något problem. Samtidigt så finns den vackra naturen i närheten där du både kan njuta av utsikten eller själv vara en del av det storslagna med vandringar. Många tycker också om att hyra cyklar i Los Angeles och ta sig runt, det ger staden ett annat perspektiv. På den här sidan i Expressen hittar du härliga måsten i Los Angeles.

En miljonstad som spiller över längs kusten är verkligen ett drömresemål. För här kan du kombinera den amerikanska stadskänslan med sol, bad och natur. I den här artikeln från Aftonbladet kan du läsa om hur Santa Barbara är ett populärt utflyktsmål för turister. Många bor på det ena stället och pendlar till jobbet på det andra, så pass nära är det. Eftersom alla kör bil i Amerika så är vägarna bra, även om du kanske bör undvika den värsta rusningstiden. Men det brukar inte vara något problem för en på semester. Du har all tid i världen att planera din dag.

Resan fortsätter i flera månader

Passa på att beställa något trevligt som minne, och köp med dig olika saker hem. Du kommer att kunna resa tillbaka till Los Angeles flera gånger om, utan att behöva lägga ut en krona. En unik posterkarta kan bli början på en stor samling. Eftersom de är så snygga så kan du hänga upp dem på väggen som en trevlig dekoration. Vartefter som du reser världen runt så kan du bara beställa en ny poster. Eller om du upplever något alldeles speciellt på en plats, det kan också bli ett rart minne.

Många köper också med sig något gott att äta. En liten marmeladburk, de där speciella chipsen du hittade i Santa Monica eller kanske jordnötssmör. Vartefter du äter dessa delikatesser så kommer du ihåg solnedgången vid stranden eller hotellet där ni bodde den där natten det var fyrverkeri. Det kan låta lite fånigt, men det fungerar faktiskt. Du kan hålla fast vid den där känslan av semester och total avslappnande.

Yacht moored at dock

Så innan resan är det viktigt med planering, så att du verkligen kan få med dig alla de fina upplevelserna. Speciellt viktigt när du reser så långt, Los Angeles är nästan på andra sidan jordklotet. Se till att få med dig sådant som du tycker om, vare sig det är lyxshopping eller bergslejon. Emellan alla sevärdheter och upplevelser ska du se till att prova på den lokala matkulturen. När du sedan sitter där hemma och ser på dina minnessaker så kan du komma ihåg allt precis som om det var igår. För en resa är aldrig begränsad när det finns minnen, utan blir då riktigt lång och intressant.