Så kan du rädda ditt förhållande med parterapi 

249-6-1-radda-forhallandet-terapi

En del säger att alla par går igenom svåra perioder då och då. Det hör till och är ingenting konstigt. Och det kan mycket väl vara sant. Men ibland så går det lite längre och skilsmässor är ganska vanliga i dagens samhälle. Därför kanske det är dags att börja se sig om efter lösningar. För när du blir avskild från den person som du älskade mer än något annat här i världen så känns det.

En relation är värd att satsa på. När allt fungerar så finns det få saker som kan ge så mycket lycka som att vara tillsammans med någon annan. Och har du en gång provat på det med en älskad person så vill du inte förlora det. Något som har vuxit till sig är terapi för par, sessioner som satsar på just relationer och känslor. Det kan vara precis vad som behövs för att rädda ditt förhållande.

Prata ut om problemen

Det är naturligtvis inte bara par som kan ha behov av hjälp. En del sliter med svåra problem inom sig själva, olika former av fobi eller ångest. Ibland kan dessa vara kvarlevor från upplevelser de haft, kanske till och med i barndomen. Det är ganska naturligt att tungt bagage kan påverka både ditt eget liv och ditt parförhållande. Ingen är en robot utan allt du gått igenom har gjort dig till den person du är idag. Kognitiv beteendeterapi ger människor verktyg för att bättre hantera sin oro.

Låt inte allt fortsätta i samma gamla hjulspår. Du kanske inte ens är medveten om att det du varit med om har påverkat dig negativt. Eller så vet du om att du har detta i grunden men klarar inte av att komma ut därifrån. En fördel med kognitiv beteendeterapi är att de försöker hjälpa dig ändra ditt sätt att tänka och handla. Oavsett vad du varit med om eller vad ni sagt till varandra så kan detta ändras. Gå hit för att hitta förhållandeterapi i Stockholm och få hjälp med att hitta rätt väg framåt för er.

249-6-2-lycklig-relation-med-parterapi

Hjälp till självhjälp

Naturligtvis så är det inte fråga om en snabb lösning, även om ni kan märka skillnad ganska snabbt. Istället så handlar det om att lära sig hantera känslor och uttrycka dem på rätt sätt. Känslor och tankar som du kanske inte ens visste om att du hade. Eller så lär du känna din partner och ser sidor som du aldrig tidigare anat. Allt detta måste bearbetas och förvandlas till en positiv relation. Ni kan hitta tillbaka till varandra och ofta blir det till och med bättre än det var förut. KBT-terapi är stort i Sverige. Grundarens dotter berättar mer om varför i denna artikel i Svenska Dagbladet.

Ni kommer att få verktyg som kan användas för att reparera relationen, men också för att bygga nya broar. Ibland kan det räcka om bara en av partnerna jobbar på sig själv, men terapi som ett par är ofta det allra bästa. Det är ju trots allt fråga om två individer som ska komma samman och bilda en enhet. Under normala omständigheter så är detta inte det allra lättaste. Har sedan båda två bagage eller knutar inom sig, som ju de flesta har, så blir det ännu svårare. Men när det fungerar och terapin kan hjälpa er att komma allt närmare varandra så inser du hur viktigt det var att konfrontera er själva. Så räddade parterapin relationen. Läs mer på den här sidan i Expressen.

Hur fungerar parterapi?

Det finns många olika orsaker till att en relation inte fungerar riktigt som den ska. Eller som du skulle vilja. Vissa par bråkar mycket medan andra kommit in i tystnadens värld. De pratar inte om annat än barn och hushåll och håller mest på med saker för sig själv. därför kan själva terapin också variera från par till par.

Ibland kan det löna sig att komma in enskilt till en början. För att bli av med lite av det bagage som en del släpar på. I vissa personers liv kan detta vara så stort att det hindrar dem i deras relation till andra. De kan inte riktigt gå vidare och jobba på sin relation till en annan människa innan de själva mår lite bättre. Eller i alla fall får ett grepp om hur de fungerar och varför de mår dåligt i vissa situationer.

249-6-3-problem-i-relationen-kan-losas-med-terapi

Satsa på din relation

Även stora problem kan lösas. Det är klart att ibland har det helt enkelt gått för långt. Och det är inte alla som kan komma till rätta med otrohet, utan väljer istället att separera. Men ofta så kan en ganska bruten relation lagas, stärkas och bli bra igen. Kanske inte som den var tidigare, men det är ju inte heller tanken. Istället ska ni bygga för framtiden. Hitta fram till de personer ni är idag och tillsammans bygga upp en relation igen.

Just otrohet, eller svartsjuka, är ett av de stora problemen i många hushåll. Ett annat är pengar samt jämställdhet. Om den ena tjänar mer än den andra eller om partnerna har olika uppfattningar om hur pengarna ska användas. Idag jobbar de flesta heltid men ändå så är inte hushållsarbetet jämnt uppdelat. Detta kan skapa friktion, som kan bli något stort om ni inte tar tag i det snabbt.

Bli hjälp av en terapeut

Att få prata ut om sina problem med en person som förstår kan verkligen vara till stor hjälp. De kan ge dig praktiska råd om hur du ska hantera de olika situationerna du möter här i livet. Genom att förstå mer om dig själv är du också i en bättre position att relatera till andra. Du vet vilka dina starka sidor är, vad du kan ge någon annan. Men du blir också medveten om var du är sårbar och känslig. Det intressanta med terapi är att du lär känna dig själv och hur du kan bäst bygga upp er relation. Hur du kan ändra det som är negativt och ersätta det med något positivt.