Bli av med pirr i benen med stödstrumpor  

355-6-1

Det är mycket som händer i benen under en helt vanlig dag. De flesta har inte några större problem, men det är inte ovanligt med svullna eller trötta ben. Detta kan ha flera olika orsaker. En graviditet, till exempel, sätter stor press på blodcirkulationen i hela kroppen. Det samma kan ske när du sitter mycket eller står upp hela dagen. Som tur är finns det hjälp att tillgå.

Stödstrumpor har visat sig vara mycket effektiva för att motverka trötta ben, eller pirrningar för den delen. De stödjer och masserar benen så att blodet kan cirkulera som det ska. Syre transporteras till de olika kroppsdelarna och toxiner forslas bort. Resultatet är inte bara sunda ben utan ett allmänt välbefinnande.

Fördelar med stödstrumpor

Det kan vara farligt att blockera venerna i benen. När du sitter still under längre perioder, som vid en långresa, så kan det bildas en blodpropp. Om denna börjar röra på sig blir det snabbt livsfarligt. Det allra bästa är att resa sig upp och gå omkring lite då och då. Detta är dock inte alltid möjligt, och inte heller räcker det alltid för att du ska må bra. Här finns det bra alternativ. Du kan använda smarta stödstrumpor för flyg och slippa smärta.

Med stödstrumpor så kan du klara av en längre resa. Men även på jobbet kan det vara skönt med lite extra hjälp för benen. Många som jobbar på kontor upplever de samma symptomen som vid en långresa. Pirrningar i benen eller en känsla av att de är tunga. På jobbet är det lättare att röra på sig med jämna mellanrum. Men det räcker inte riktigt till alla gånger, utan ett par stödstrumpor kan vara den allra bästa lösningen. RS Produkter har roliga stödstrumpor på rea som dessutom är av bra kvalitet.

Samma sak gäller för den som står och går mycket i arbetet. Många flygvärdinnor har på sig snygga stödstrumpor för att klara av all pressen på benen. Eller de som jobbar med uppgifter där de måste stå stilla längre stunder. Benen får inte möjlighet att återhämta sig ordentligt och blir lätt svullna. Det är inte alls ovanligt med ganska svåra smärtor efter ett arbetspass. Med stödstrumpor så blir det dock helt annorlunda. Du kanske blir lite trött, men det är inte alls på samma nivå som när du jobbar utan strumporna.

355-6-2

Motionera med strumpor

Både under och efter träning så har du behov av god blodcirkulation och stöd för benen. Det har blivit populärt att använda stödstrumpor. Inte bara löpare men även andra motionärer har upptäckt vilken skillnad det är när de ger det där lilla extra till benen. Stödstrumpor är också bra för elitidrottare. Läs mer på den här sidan i Aftonbladet. Vem har inte behov av massage och stöd efter ett träningspass?

Det har alltså blivit vanligt att använda stödstrumpor i flera olika situationer. På jobbet, vid resa och även i samband med träningen. Detta är en positiv utveckling eftersom det innebär att du satsar på din hälsa. För det är inte bara fråga om välbefinnande eller en skön känsla. Istället så hjälper du din kropp att jobba som den ska. Du undviker blodproppar, åderbråck och annat som kan utveckla sig till något allvarligt. Lika gärna som du ska äta sunt och motionera regelbundet så kan du behöva använda stödstrumpor. Expressen rapporterar i denna artikel att stödstrumpor kan hjälpa mot pirr i dina ben.

Moderna strumpor som passar alla

Tack vare att stödstrumpor har blivit moderna så har även urvalet ökat. Idag kan du hitta snygga eller roliga strumpor för alla tillfällen. Om du tycker om klara, glada färger så finns det, likaså mönstrade strumpor är ganska vanligt. Men ibland så kräver omständigheterna en mer klassisk utstyrsel, där du bör vara mer elegant. Då kan du till exempel välja stödstrumpor som passar in för evenemanget. Andra väljer att ha ett par mörka strumpbyxor uppepå strumporna för att dölja dem lite grand. Men egentligen så är det vanligtvis inte nödvändigt eftersom dagens strumpor är så pass moderna och anpassade till dagens samhälle. Västerbottens-Kuriren skriver i den här artikeln om hur du bär stödstrumpor i vardagen.

De flesta har insett att benen är viktiga. Samtidigt så vill de behålla sin egen stil och smak. Det viktiga med stödstrumpor är ju att de är av rätt storlek, hur de ser ut har inget inflytande på deras funktion. Så om du vill ha svarta, traditionella strumpor så går det bra. Men det fungerar precis lika bra med klarröda, randiga strumpor. Sjuksköterskor är en grupp som ofta använder stödstrumpor och många patienter har uttryckt sin uppskattning av de roliga mönster och färger de valt.

348-6-1

Så du kan få långa eller korta stödstrumpor, med eller utan fot. Mät ditt ben och se till att skaffa rätt storlek. För vissa sjukdomar eller tillstånd så är det läkaren som rekommenderar en viss sorts strumpa. Annars är det lätt att hitta fram själv. Om du använder stödstrumpa till vardags så brukar det rekommenderas att du väljer en mindre storlek för resor. Allt för att ge benen det de behöver för att hela du ska må bra.

Sunda ben med stödstrumpor

Vare sig du har pirrningar i benen eller helt enkelt blir trött och svullen så kan stödstrumpor vara den allra bästa lösningen. Istället för att ta mediciner för att bli av med problemen så kan du förhindra att de uppstår redan från början. Strumporna kan med fördel användas i förebyggande syfte. Speciellt viktigt är det att ha dem på sig vid långa flygningar eller andra resor. Då det är svårt att stå upp och röra på sig tillräckligt mycket. Men även vid allt för mycket stillasittande eller stående kan de göra stor skillnad.

Efter ett hårt träningspass så tycker många det är skönt att dra på sig strumporna som en sorts massage eller vila. Då blir det mer som en efterbehandling eller uppföljning av hur du behandlat dina ben. Allt detta är en viktig del av att må bra. Benen och dess blodcirkulation kan påverka hela kroppen. Gör vad du kan för att ta hand om dig själv.355-6-3