Så tänker säljare kring säljstrategier

Som säljare gäller det naturligtvis att sälja så mycket man bara kan av den produkt eller tjänst som företaget man arbetar för säljer. Gör man det kommer man att lyckas med sitt yrke och är man dessutom en mästare på att ge kunderna extra fin kundservice så kommer man att nå långt. Jag är helt enkelt av den åsikten att man som säljare måste kunna kombinera ett trevligt sätt med en unik förmåga att sälja.

När jag var ung och just hade börjat inom yrket så drevs jag av att sälja till varje pris och jag tror till viss del att det är nödvändigt att ha det sättet att se på saker om man ska orka fortsätta som säljare och lyckas inom jobbet. Man behöver nämligen passion och har man inte det så kommer man inte att nå särskilt långt eftersom arbetet stundtals kan vara mycket tufft. Man träffar ju många olika typer av människor och beroende på vad det är man säljer så är man ju inte alltid helt välkommen alla gånger.

Jag trodde till att börja med att jag var född säljare och att detta helt enkelt betydde att jag inte behövde någon utbildning av något slag för att göra det jag gjorde. Faktum är dock att jag efter de första åren lärde mig att förstå precis hur mycket en utbildning kan göra även om man är en naturlig säljare i sin personlighet. Bisevo erbjuder kurser inom säljstrategier till både små och stora företag och det var genom dem som jag förstod att jag kunde ha nytta av att gå en utbildning för att bli en ännu bättre säljare än förut. Mer information finns på www.bisevo.se om du är nyfiken på att se om det skulle kunna vara något för dig eller inte. Det skadar ju aldrig att läsa om det hela även om man sedan väljer att inte göra kursen just på sekunden.

Säljstrategier i tidningarna

Jag läser en del om just försäljning i tidningarna eftersom jag tycker att det är mitt ansvar som säljare att se till att jag faktiskt tar reda på fakta om det jag gör om dagarna. Annars skulle det ju vara lite grann som att sälja grisen i säcken och inte veta vad det faktiskt är man representerar när man jobbar som säljare. Affärsvärlden skriver i den här artikeln om hur en säljare tänker kring säljstrategier och just så tänker säljare kring säljstrategier är något man absolut ska ta till vara på att läsa om ifall man jobbar inom området anser jag.

Om vikten av en moraliskt god säljteknik kan du läsa i den här artikeln i Aftonbladet och detta är något jag insett med åren faktiskt betalar sig. Det kan när man är ny först tänkas vara så att man tror att man ska sälja till varje pris men faktum är att det ibland är så att man ibland bör avstå eftersom det kan tänkas betala sig i längden att låta kunden tänka på saken.

I ett samhälle där allt mer av det människan köper sker på nätet så är det viktigt att ta sitt ansvar som säljare tycker jag och så tänker säljare kring säljstrategier är något som jag har nytta av att få veta för att bli bättre på mitt jobb. Man kan alltid lära av varandra, det är min övertygelse.

Att välja kurs som säljare

  • Gå på vilken typ av rykte en kurs du är intresserad av har. Detta kan tyckas fel vid första anblick men faktum är att det är smart att gå till väga på så sätt. En kurs är ju ingenting om inte dem som går kursen gillar den, det är ett faktum man inte kan bortse ifrån. Sök på nätet efter information och fråga andra säljare du känner om tips. Jag har hittat några av mina bästa kurser i livet genom att kolla runt i mitt nätverk. Som tur är så är nätverkande något man snabbt lär sig som säljare och det har verkligen varit positivt för mig.
  • Fråga din arbetsgivare om de kan tänka sig att betala för att du ska gå en kurs. Ofta erbjuder arbetsgivare en viss utbildningspott varje år och denna ska du absolut använda dig av. Ska du betala själv är det viktigt att du ser över din ekonomi först så att du verkligen har råd med det hela. Det är sällan smart att ta lån för att studera en kurs, då är det bättre att skjuta på den och gå den då du samlat ihop pengarna.
  • Kolla upp vad som ingår i kursen du vill gå. Ofta tycker jag att den mesta informationen finns på nätet men är det något du saknar ska du alltid ringa och fråga kursleverantören om information. Det är viktigt att du inte glömmer något, då riskerar du att bli besviken i efterhand, det garanterar jag dig.
  • Läs villkoren för din bokning av deltagarplats innan du binder dig till något. Då slipper du överraskningar och vet vad det är du betalar för. Gör gärna detta två gånger så att du minskar risken för att du ska missa något.

Så tänker säljare kring säljstrategier

Jag snackar ofta med andra säljare om tips på vad jag kan göra för att bli ännu bättre på det jag gör. Dessutom upplever jag att de allra flesta är positiva till att ta råd från andra, så jag delar gärna med mig av det jag vet. Jag är nämligen en anhängare av att se till att alla är nöjda och glada och att man ska dela med sig för att på så vis gynna andra människor. Det kommer alltid att betala sig i slutändan och jag kommer att få fördelar av detta. Man kanske inte tror det, men om det är något min karriär har lärt mig så är det att man tjänar på att vara schysst, då blir man allra mest framgångsrik i livet, både privat och i arbetslivet. Det är något jag vill lämna efter mig när jag är gammal.