Därför ger massage bättre sömn

Det borde inte vara en lyx att få massage. Istället är det något som många anser utgöra en viktig del av vardagen. Små barn mår bättre när du masserar dem. Det behövs inte så mycket, det viktiga är den där mjuka beröringen. Psykiskt sjuka blir lugnare när de får massage, återigen krävs det inte långa sessioner. Massage kan också hjälpa många att sova bättre.

Musklerna i kroppen är alla sammankopplade på ett eller annat sätt. Om du skadar dig eller överanstränger dem så behöver de hjälp för att återhämta sig. Samtidigt så kan massage naturligtvis vara av hjälp helt enkelt för att du ska slappna av och må bättre. Huden blir mer elastisk och hela kroppen mår bra av att få sig en genomkörare.

Massage för speciella tillfällen

Efter ett extra hårt träningspass är det skönt med massage. När musklerna nästan skriker med mjölksyra så kommer du att bli dig lik igen mycket snabbare med massage. Det kan hindra träningsvärken från att bli allt för stark och ge din kropp en chans att bli starkare. Idrottsmassage Linköping är något många söker efter. Du kan göra så mycket mer under träningen om du vet att massagen väntar på dig efteråt. Flera framgångsrika idrottsmän räknar stenhårt med det för att kunna lyckas.

Sedan finns det speciell massage för de som väntar barn. Att vara gravid är ingen sjukdom men det kan medföra flera komplicerade problem. Bara det att gå runt med en mage som väger nästan 10 kilo kan ge ryggen något att klaga över. Stress är något annat som många söker hjälp med genom massage. Kroppen avger endorfiner och annat trevligt vid beröringen, som i sin tur leder till att hela personen slappnar av. Aktiv träning & massage är massörer som ger massage i Linköping.

Lättare vardag med massage

Men det är som sagt inte bara vid speciella tillfällen som massage är till nytta. Alla har behov av det någon gång ibland. Eftersom du kan välja mellan olika typer finns det alltid någon som passar det humör du är på. Dels finns det klassisk massage, den som internationellt hänvisas till som svensk massage. Andra har funnit att shiatsu eller ayurvedisk massage fungerar bra för dem. Vid aromaterapi kombineras beröringen med dofter i de speciellt utvalda oljorna som används.

Expressen tipsar här om varför du ska unna dig en massage. Enligt en undersökning så minskade det ångesten inför en viktig tentamen. Plus att det kan få igång din mage så att den fungerar bättre. Alla vet också att massage kan lindra huvudvärk, men även att den kan förhindra att den uppstår. Ofta är det musklerna runt nacke och axlar som är involverade, så genom att behandla dem så kan du slippa huvudvärk helt och hållet.

Allt detta är sådant som de flesta har behov av. Det kan verka som små saker, men huvudvärk kan förstöra en hel dag. Du kan inte sova ordentligt, orkar inte ta med barnen till parken och bara tanken på att stryka kläderna får dig att slänga in handduken. Då är det bra mycket bättre med massage som lindrar och botar.

Konsten att sova hela natten

Det är många som sliter med sömnproblem. En del har svårt att somna in på kvällen. Då kan fasta rutiner vara till hjälp. Undvik stimulerande drycker och tung mat, och se till att sovrummet är lagom svalt. Andra har svårt att kontrollera sin kropp. Du har en känsla av att du måste röra på dig och det sticker i benen. Det kallas till och med för restless leg syndrom och är faktiskt ganska vanligt.

Oavsett anledningen till att du inte kan sova brukar massage vara till hjälp. Den kan få benen att slappna av. Stressen flyter bort och du blir lugnare. Muskler som jobbat hårt blir mjuka och slappa, precis vad som behövs för att sova. Expressen skriver i denna artikel om hur massage ger bättre sömn. Det är något som prövats av många och visat sig vara mycket effektivt. Och de flesta som lider av sömnproblem känner att det är väl värt ansträngningen att prova på något naturligt istället för att vända sig till mediciner.

Nyttan av massage

Försök hitta en massageform som passar dig och dina behov. Det finns taktil massage som koncentrerar sig mest på huden. Den har visat sig vara effektiv mot sömnproblem och stress. Idrottsmassage går lite djupare ner i musklerna och hjälper dem återhämta sig. Något så enkelt som att smörja in fötterna med olja och massera dem lite grand kan hjälpa dig somna.

Fler personer borde boka in en massage i sin vardag. Kanske inte varje vecka, om du inte har tid eller råd, men helt klart på en regelbunden basis. Det kommer att förbättra din hälsa och psyke på ett helt fantastiskt sätt. Om du sover bättre, till exempel, så blir allting annat lättare på köpet. Allt på grund av en liten massage.