Unna dig en ansiktsbehandling

Tänk vad mycket vårt ansikte ska stå ut med. Sol, vind, vatten, blåst, åldrande och stress. Och det är bara lite av allt vi får vara med om rent fysiskt. En del drabbas av akne och andra hudsjukdomar som också bidrar till skavanker i ansiktet. Då kan det vara bra med en rejäl ansiktsbehandling.

152-ansikte-behandlingI dag finns det flera olika skönhetssalonger och spaanläggningar runt om i landet där du kan boka tid för en avslappnande och rengörande ansiktsbehandling. Visserligen kostar det ett par hundralappar men det är det faktiskt värt när du väl har provat det. Du får låta någon som verkligen kan ta hand om dig och ditt ansikte och du kommer att känna dig full med ny energi efteråt.

Det finns olika typer av ansiktsbehandlingar att välja mellan. Du har bland annat klassiska och djuprengörande som ger din hud ny lyster igen. Och så slipper du klämma de där stirrande pormaskarna på egen hand och riskera få ärrbildningar.

AHA-syra

När du läser om olika ansiktsbehandlingar på salonger i dag stöter du inte sällan på behandlingar med en så kallad AHA-syra. Detta är en alldeles särskild syra där en molekyl tar sig djupt ner i huden. I samband med att din hud i ansiktet behandlas med AHA-syran återfuktas den och dessutom förminskas porerna. Den är bland annat också PH-reglerande, hudföryngrande och cellförnyande.

Även om AHA är en syra så kommer den inte att fräta eller skada din hud på något sätt. Detta beror på PH-värdet. Hur ofta du bör få en så kallad pensling med AHA-syra är olika från person till person. Om du har slarvat med hudvården och fått en oren hud kan det behövas återupprepade behandlingar för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Sedan måste du så klart också ta hand om din hud och vårda den annars också. Läs mer om ansiktsbehandling med AHA-syra och NBE 1000 om du är nyfiken.

NBE

Det finns som sagt också behandlingar under benämningen NBE. De tre bokstäverna står för Nannic Beauty Energy. Dessa maskiner finns i främst två varianter i form av NBE 500/800/1000 och NBE Deep Skin. En behandling med NBE 1000 är en så kallad ”liftingbehandling” och du kommer att se skillnad på din hud redan efter en enda behandling. Du behöver inte heller vara orolig för att det ska göra ont eller vara obehagligt.

Vid en NBE 1000 behandling vibreras cellkanalerna upp med hjälp av elektromagnetism. Därefter kommer cellen att syresättas genom olika krämer som är specialanpassade för just detta ändamål. Genom att cellens volym ökar kommer ditt ansikte helt enkelt att få sig ett lyft.

Även om du ser resultat redan efter första behandlingen är det rekommenderat att du upprepar behandlingen runt fem gånger för att du ska få bästa möjliga resultat. Då kan man säga att du har genomgått en kur och därefter kan du försöka få in en behandling var tredje månad för att underhålla det. Tänk bara på att om du har en pacemaker, väntar barn eller är mitt i en cellgiftsbehandling så ska du inte behandlas med NBE 1000.

Förutom NBE 1000 finns det också NBE Deep Skin. Den här behandlingen ska du som vill slipa till huden titta närmare på. Oavsett om du har ojämn hud, har fått solskador eller om du har fått stora porer kan den här behandlingen hjälpa dig. Likt de andra behandlingarna behövs det ett par omgångar för att du ska få så bra resultat som möjligt.

Oavsett vad du skulle vilja göra för ansiktsbehandling kan du kontakta Elsa på Odenplans Skönhetscenter: här för att boka in din nästa ansiktsbehandling.