Därför växer marknaden för säkerhetsskåp i hemmet

Den första banken grundades i Sverige redan på 1600-talet. Grunden för denna form av verksamhet har alltid varit den samma även om affärskonceptet har förändrats en del. Bankerna förvarar något som är värdefullt för deras kunder. Först och främst handlar det om pengar, men genom tiderna har även bankfack varit en självklarhet för de flesta banker.

Nu börjar detta försvinna, av olika anledningar. Nya banker byggs utan några bankfack. Istället har marknaden för privata säkerhetsskåp fått ett uppsving. Det är alltså inte fråga om att lägga några pengar under madrassen. Men i takt med att elektroniska lösningar växer till sig så förändras bankernas roll. Inte allt för drastiskt inom de flesta områden. Men tillräckligt för att nya trender och behov ska uppstå.

Bra utrustning lönar sig

Det kostar en del att driva en verksamhet. Ibland känns det som om du lägger ut mer pengar än vad som kommer in i kassakistan. Men det är helt normalt. Du måste investera i ditt företag. En av de saker som är viktiga är verktyg, utrustning eller redskap. Vad detta inkluderar kan variera, allt efter vilken sorts verksamhet det är fråga om. Däremot så ändras inte det faktum att det lönar sig att satsa på kvalitet. Kolla in Butikskassa om du vill hitta rätt produkter till din butik.

Oavsett vilken verksamhet du driver bör du förvara dina värdesaker på ett ansvarsfullt sätt. Det är aldrig roligt att ha inbrott. Men om de stjäl pengar och annat som inte låg i ett godkänt kassaskåp har du heller ingen chans med försäkringsbolagen. De kräver att säkerhetsskåpet är certifierat för vad du förvarar där. Stora summor pengar ska ligga i ett skåp som är utformat för det. Du hittar säkerhetsskåp av högsta kvalitet genom att klicka här.

Bra säkerhetsskåp skyddar också mot brand samt släckningsarbetet. Dokument och andra ömtåliga saker kan ju annars blir förstörda. Något annat du bör ha i åtanke när du väljer ett bra skåp för din verksamhet.

En våg av inbrottsförsök

Det går faktiskt i vågor. Vissa månader verkar det vara fler inbrottsförsök än andra. Skolor och byggnader som ligger avsides är också mer utsatta än andra. De är helt tomma stora delar av eftermiddagen och kvällen, så det är lättare att jobba ostört.

Egentligen är detta extra tråkigt eftersom det påverkar barnen negativt. De flesta skolor jobbar redan under ett enormt ekonomiskt tryck. Det finns aldrig tillräckligt med pengar för att kunna göra allt de vill för sina studenter. Sveriges Radio rapporterar i ett inslag att skolor funderar på att installera säkerhetsskåp. Dels skåp som gör det svårare för tjuvarna att komma åt datorer och annan dyrbar utrustning. Men det kan också behövas för att skydda elevernas tillhörigheter.

Skydda dig själv och din familj

Det är inte bara tjuvar som kan utgöra ett hot mot din familj. Miljön och naturen runt omkring oss måste också skyddas. För att detta ska fungera måste alla bidra till att inte skräpa ner. Vissa saker är farligare än andra, och kan göra mer skada. Men rent allmänt ligger det en hel del i den gamla slogan att hålla Sverige rent. 24malmo.se skriver i denna artikel om säkerhetsskåp för farligt avfall.

Ju lättare det är att vara miljövänlig desto större chans att fler hänger med i trenden. Med liknande säkerhetsskåp som placeras ut på strategiska platser kommer säkert många att värna lite mer om miljö. De flesta vill ju skydda sina barn mot farliga saker. Vare sig det är kriminella element, droger eller gamla batterier så är målet det samma. Skapa en värld som är säker.

Så vare sig det handlar om miljöfarligt avfall eller säkerhetsskåp så gäller det att planera. Tänk efter i förväg vad som är det allra värsta som kan hända. Sedan vidtar du åtgärder för att det inte ska ske. Till exempel så kanske du måste byta ut låsen på dörrar och fönster. Lära hela familjen hur viktigt det är att inte lämna något öppet när de går ut. Installera ett bra säkerhetsskåp som klarar av både brand och inbrott. Några små detaljer som dock kan göra stor skillnad.

Säkerhetsskåpens roll i samhället

Tidigare var det alltså mer vanligt att låsa in sina saker i ett bankfack. Det tjänade ett syfte och var verkligen till stor hjälp för många personer. Samhället har nu utvecklats i en annan riktning och det är inte alls lika vanligt som för några årtionden sedan. Marknaden för säkerhetsskåp i hemmet växer. Läs mer på den här sidan i Dagens Industri. Det finns flera bra modeller som passar alldeles utmärkt i ett alldeles vanligt hem.

Vanligtvis så är det bäst att skruva fast skåpet i golvet eller en vägg. Många skåp är redan utrustade med allt du behöver, det är bara att borra hålen och skruva fast det. En orsak till varför detta är så praktiskt har att göra med hur tjuvar fungerar. För det mesta vill de inte ta risker, utan satsar på hem där familjen är bortresta. Men även här kan det finnas grannar som fått i uppgift att hålla ett öga på hemmet eller något annat som gör att de inte är helt ostörda.

Därför är det vanligt att inbrottstjuvar plockar med sig skåp och andra värdesaker för att jobba med dem i lugn och ro. Vilket naturligtvis inte är möjligt om de är fastbultade i golvet. Så även ett litet skåp kan vara tillräckligt om det sitter fast ordentligt. Se till att läsa beskrivningen så att du vet hur försäkringsbolagen ser på de olika skåpen. Om det allra värsta skulle hända, vill säga.

En växande marknad

Allt fler personer väljer alltså att installera säkerhetsskåp i sina hem. Skolor och företag har länge varit ledande inom marknaden, av goda anledningar. För det är alltid bättre att vidta åtgärder långt innan de blir aktuella. Det vill säga innan något redan har skett. Genom att ha bra säkerhetsskåp har du kommit en bra bit på vägen.

Sedan är det viktigt att kombinera denna investering med bra rutiner. Alla, till och med ganska små barn, kan lära sig vikten av att låsa dörrar och fönster. Utan att skrämma vare sig dem eller dig själv så kan alla få som vana att göra detta. Det samma gäller på arbetsplatsen. Stäng och lås dörrar mellan olika avdelningar. Lås in nycklar, i alla fall i skrivbordslådan.

Det rekommenderas att du låser in dina nycklar även i hemmet, gärna ett stycke iväg från hallen. Vissa åtgärder eller rutiner kan kännas konstiga i början. Speciellt om du har gjort saker på ett visst sätt under hela ditt liv. Men det är värt ansträngningen, och innan du vet ordet av så är det en del av vardagen.