Eteriska oljor som helar och läker 

Det finns mycket man kan göra för sin hälsa och för att rent allmänt må bra. Grundläggande är naturligtvis goda vanor, som sund kost och regelbunden motion. Många ser till att lägga in meditation eller yoga som ett sätt att också ta hand om sitt sinne. Men som ett komplement till dessa saker finns det också eteriska oljor och andra naturliga ämnen som kan ge kroppen det där lilla extra. Många av dem kan även användas för att bota eller lindra vissa sjukdomar eller andra problem.

Herbal Medicine.

Eteriska oljor kan framställas på olika sätt, men destillering är kanske den mest vanliga. Detta kan göras på olika sätt som genom ånga, vatten eller torrdestillering. Annars så kan man också pressa ut oljorna. De används till olika saker, bland annat för att ge smak åt vissa matvaror. Pepparmyntsolja och bergamott olja är exempel på de senare, och något som de flesta är väl bekanta med.

Använda eteriska oljor

På sista tiden har eteriska oljor blivit extra eftertraktade på grund av de helande egenskaper som de har och det välbefinnande som de alstrar. Dels finns det oljor som får en att slappna av, som ser till att stressen bara flyter iväg och man känner sig lugn. Naturligtvis så kan man behöva lite olika metoder för att varva ner efter en svår dag på jobbet, men med hjälp av eteriska oljor så kan processen bli kortare och mer effektiv.

Oreganoolja är något fler och fler intresserade väljer att köpa. Den är en mycket kraftig antioxidant, starkare än både blåbär och apelsiner. I tillägg så är den antibakteriell och dödar även svampar och parasiter. Bara dessa egenskaper gör den till ett bra val, men den har mer att erbjuda. Genom att informera sig om dessa olika eteriska oljor kan man ta hand om sin kropp på ett balanserat och väl fungerande sätt.

För det är ju ofta balansen i kroppen som hamnat fel när man har olika hälsoproblem, såvida det inte handlar om en sjukdom. Ofta är det inte så mycket som behövs för att man ska komma i form igen, utan det viktiga är att man får rätt produkter. Det samma gäller för den som vill förhindra att en obalans uppstår, eller att kroppen blir utan ett visst ämne. Man kan göra mycket för att bygga upp sitt immunförsvar, tarmflora och allt annat som gör att hela personen fungerar bättre. Hitta allt du behöver i Grön Gåvas webbutik.

Den läkande effekten av eteriska oljor

Vissa oljor kan bota både större och mindre krämpor. Den ovan nämnda oreganooljan, till exempel, är alldeles utmärkt för att lösa upp slem och lämpar sig när man är förkyld. Lavendelolja, å andra sidan, är bra för att läka sår och brännskador, den lindrar och helar. I denna artikel från Allas kan du läsa om eteriska oljor som helar och läker. Det är  verkligen intressant att se vad en liten planta kan åstadkomma när den används i oljeform.

Vanlig medicin har flera obehagliga biverkningar och de flesta gör vad de kan för att undvika dem. Ett sätt är genom att vara uppmärksam och börja behandla med naturliga medel redan vid ett tidigt stadium. Det kan löna sig att ha ett urval i hemmet och sätta igång en behandling så fort man ser symptomen. På detta sätt kan man klara sig utan onödiga antibiotika kurer och andra mediciner som förorenar kroppen. Naturligtvis finns det situationer då dessa också behövs, och man ska inte experimentera med sin kropp. Men en hel del kan tas om hand med eteriska oljor.

Uppfriskande oljor i vardagen

Vissa eteriska oljor är läkande eller helande, medan andra får en att slappna av. De löser spänningarna som byggts upp under dagens eller veckans lopp. Men sedan finns det också oljor som gör en pigg och frisk till sinnes, som är uppiggande och gör en glad. De blir som en skjuts på vägen och gör att man orkar med så mycket mer. Detta visar att eteriska oljor är användbara på flera olika sätt. Ibland har man behov av att koppla av, en stund med relax. Men nästa dag kanske det behövs lite extra energi och ett glatt humör. Genom att lära sig om de eteriska oljorna och deras egenskaper kommer man alltid att må bra.